FUNDAȚIA

Wegener Pro Sanitate

Peste 20 ani de activitate în beneficiul comunității

PROGRAM VOLUNTARDe ce este bine să fim voluntari?

Pentru mine a fi voluntar este un lucru bun deoarece aprecierea muncii mele se reflectă în privirile și cuvintele celor pe care îi ajut.
Ca voluntari oferim totdeauna ceea ce avem mai bun în noi, avem posibilitatea de a lucra în echipă și de a interacționa cu alți oameni.
Pe lângă faptul că ne petrecem timpul liber într-un mod util, ne putem dezvolta abilitățile deja existente și putem dobândi în același timp cunoștințe noi.
Avem posibilitatea de a ieși din rutina zilnică și de a ne simți utili și valoroși.
Prin efectuarea unor sarcini cu rezultate vizibile îi putem ajuta pe copiii aflați într-o situație dificilă.
“E un lucru bun să faci bine”- iată cum văd eu voluntariatul. E un sentiment plăcut să vezi fața unui copil sau a unui bătrân bolnav care radiază de bucurie și iubire datorită grijii pe care i-o porți. Să le împărtășești ceea ce faci cu drag, să-i înveți și să vezi recunoștința și dragostea care se refelectă în ochii lor- e un lucru greu de descris în cuvinte și trebuie trăit.
În același timp este o eliberare de rutina zilnică. Prin cooperare putem realiza împreună multe lucruri.
Pentru mine înseamnă în primul rând deconectare și împlinire sufletească. Ador copiii și îmi place să ajut acolo unde simt că este nevoie de mine.
În primul rând îmi place să ajut, mai ales pe copii. Ne cuprinde un sentiment de împlinire și satifacție atunci când oferim ajutor și vedem fețele zâmbitoare ale copiilor.
Îmi place comunitatea de voluntari din care fac parte.