WEGENER PRO SANITATE

ALAPÍTVÁNY

TOBB MINT 20 ÉVE A KÖZZÖSSÉG SZOLGÁLATÁBAN

ÖNKÉNTES PROGRAMUNK


Miért jó önkéntesnek lenni?

Számomra önkéntesnek lenni azért jó, mert a munkám megbecsülését az emberek, gyerekek szavaiból, tekintetéből kapom.
Önkéntesként mindneki azt adja amiben a legjobb. Önkéntesként dolgozni lehetőséget kapunk csapatmunkára és új kapcsolatok bővítésére is. Szabadidő hasznos eltöltése és mellette a meglévő készségeinkben erősödhetünk és új ismeretekkel gazdagodhatunk.
Az önkéntesség lehetőséget boztosít arra is, hogy néha kizökkenjünk a megszokott hétköznapokból és a napi rutinból, akár pár órára is és értékesnek, hasznosnak érezhetjük magunkat, olyan feladatok végzése során, amely erdeményei szemmel láthatóak, a nehéz sorsú gyermekek segítői lehetünk.

„Jót tenni jó” – ebben látom az önkéntességet, amikor egy kisegyerek vagy akár idős, beteg arcán látod azt a szeretetet, azt az örömöt, amit szereztél neki a törődéseddel. Megosztani velük azt, amit szeretettel végzel, tanítani őket és látni rajtuk azt a hálát amit sugároznak feléd a szeretetükkel, érdeklődésükkel nem igazán lehet szavakban leírni, ezt érezni kell.
Kikapcsolódás a mindennapokból, együttműködés hiszen közösen nagyon sok mindent meg tudunk valósítani.

Nekem igazából kikapcsolódást, lelkileg feltöltődést jelent. Imádom a gyerekeket és szeretek segíteni ahol úgy érzem, hogy szükség van rám.

Elsősorban szeretek segíteni, főleg gyerekeknek, feltöltődök, nagyon sok élményben van részünk nekünk is mikor látjuk a sok mosolyt a gyerekek arcán, jó érzés másokon segíteni, szeretem az önkéntes közösségünket.