Pregătiri de Paști
04/20/15 10:23     A+ | a-
Susținând tradițiile, i-am dus pe copii defavorizați de la Școala Generală ”Petőfi Sándor” la Muzeul ”Haszmann Pál” din Cernat, pentru un eveniment cu tematica sărbătorilor de Paști. Gazdele de la muzeu ne-au întâmpinat cu drag iar copiii s-au bucurat de activitățile pregătite de ei. Le-au fost prezentate diferite procedee de decorare tradițională a ouălor,  învățând ce reprezintă fiecare culoare, semn și formă. De exemplu, au învățat ce fel de ouă trebuie să ofere persoanei pe care o plac, ca aceasta să înțeleagă motivul gestului.
După acesta, au fost învățați să decoreze ouă folosind tehnici ușoare și eficiente. Fiecare a primit ouă și mostre, după care s-au și apucat de lucru. Copilașii au lucrat ore lungi în liniște, ca mai apoi să vedem că au ajuns să realizeze adevărate „opere de artă”. De atunci, copiii ne cer să decorăm ouăle de Paști în felul tradițional cât mai des.
Cu puțin timp după vizita noastră în Cernat, am încercat să găsim modalități noi de a decora ouăle de Paști împreună cu copii de la Casa Sfânta Ecaterina din Imper, fiind ajutați de Studioul ”KreaKids”. Unii copii au decorat ouăle cu markere colorate, alții cu acuarelă. Astfel, putem spune că sărbătorile de Paști au fost complexe în 2015, am reușit să decoram ouă utilizând ambele tehnici, cea tradițională și cea modernă.