Ziua copiilor
06/01/16 10:14     A+ | a-
De ziua copiilor, am petrecut momente pline de bucurie alături de elevii de la școala din Ruseni și cei de la Școala Generală ”Petőfi Sándor”. La școala din Ruseni le-am dăruit fiecărui copil o pereche de pantofi noi, iar ei ne-au mulțumit acest gest printr-un mic spectacol pregătit cu ajutorul învățătoarei Éva Deák.
Copiii defavorizați de la Școala Generală ”Petőfi Sándor” au fost aduși la restaurantul ”Bújdosó” de 1 iunie pentru o masă delicioasă, unde Ani Babos le-a explicat cum ar trebui să arate o masă frumos aranjată, locul tacâmurilor, etc. După masă am participat la festivitatea organizată de Casa de Cultură ”Vigadó” în parcul Molnár Józsiás. A fost o zi plină de energie, iar copiii au mers acasă obosiți, dar cu zâmbetul pe buze.
Activitățile noastre de Ziua copiilor însă nu s-au terminat aici. În 12 iunie am vizitat Clubul de Cai Sacramento, împreună cu copii de la Casa Sfânta Ecaterina din Imper. Echipa noastră a ajuns înainte de prânz, iar copiii au avut șansa să fie pictați pe față, astfel fiecare dintre ei a putut juca rolul eroului preferat din desene animate în timp ce lua parte la activitățile organizate de Clubul Sacramento. Am admirat spectacolul oferit de echipe de câte patru călăreți, care ne-au arătat diferite trucuri, însă ei mici au fost impresionați cel mai mult de caruselul cu căluți.
Mulți dintre copii au participat la diferite competiții, precum concursul de mâncat gogoși sau de a împingere căruciorului. Ca și activitate de relaxare, ne-am dus la plimbare cu Clubul Secuiesc de Câini, unde cei doi labradori, Kyra și Goldy, i-au încântat pe copii cu scamatoriile dictate de dresori . După ce competițiile s-au sfârșit, toată lumea s-a putut duce la călărit. Am închis ziua printr-o plimbare cu trăsura.