Început de școală
09/15/16 10:10     A+ | a-
Cu începutul lunii septembrie, începe atât toamna, cât și școala pentru elevi. Conform tradițiilor noastre, și anul acesta le-am dăruit pachete cu rechizite școlare copiilor din Imper, elevilor grupului sprijinit de Asociația Cum Caritas Christi la Școala Generală ”Petőfi Sándor”, o grupă compusă din copii defavorizați, și elevilor din Ruseni.
Pentru început, am vizitat copilașii din Casa Sfânta Ecaterina din Imper, unde doi elevi încep clasa I anul acesta, plini de curiozitate, așteptând să afle ce le va oferi școala. Elevii mai mari deja așteptau să se întoarcă la școală, să-și vadă colegii, prietenii și profesorii și să le povestească tot ce au făcut în vacanța de vară. Fiecare an este un nou început, o nouă provocare unde elevii își dovedesc abilitățile. Pentru această nouă provocare, dorim ca ei să aibă parte de un început de școală cât mai plăcut, multă răbdare și momente pline de bucurie.
Când am ajuns la elevii din grupa specială pentru copii defavorizați de la Școala Generală ”Petőfi Sándor”, predarea deja începuse. Am fost prezenți la unele dintre ore, unde elevii ne-au cântat și au recitat poezii. Și-au probat rucsacurile noi de îndată ce le-au primit și le-au umplut cu cărți.
”Sarcina școlii este să ne învețe cum trebuie să învățăm în așa fel, încât pofta noastră pentru cunoaștere să se trezească, să ne învețe bucuria muncii bine făcute și bucuria de a crea, să ne învețe cum să iubim ceea ce facem și să ne ajute să găsim ceea ce iubim să facem.”