Iskolakezdes
09/15/16 8:41     A+ | a-
        Beköszöntött a szeptember, itt az ősz, itt az iskola! Hagyományainkhoz híven idén is kedveskedtünk tanfelszerelés csomaggal a kászonimpéri, a szeretetiskolás illetve az oroszfalvi gyerekeknek. 
        Legelőszőr a kászonimpéri Szent Katalin házat látogattuk meg, ahol idén két elsős gyerek lép be betűország világába, kiváncsian várva, hogy mit rejteget számukra az iskola. A nagyobb gyerekek már várták, hogy találkozhassanak a rég nem látott osztálytársaikkal, barátaikkal és tanáraikkal mivel rengeteg nyári kalandot és élményt kell elmeséljenek nekük. Minden év egy új kezdet, egy új kihívás melyen ki kell állni a próbát. Ehez kivánunk a kisiskolásoknak kitartást és sok boldog pillanatot. 
        
       Amikor a Szeretiskolás és az oroszfalvi gyerekeket látogattuk meg, akkor már az iskola meg volt kezdődve, javában folyt a tanítás, a tanulás. Igy mi is betekintést nyertünk a kisdiákok mindennapjába. Részt vettünk egy kis olvasás órán, énekeltek illetve verseket is mondtak nekünk. Rögtön felpróbálták az új iskolástáskákat, megpakolták könyvekkel kipróbálva, hogy mennyit is birnak el. 


        „Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy
felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól
végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson
szeretni amit csinálunk és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk
csinálni."