Tudástár előadássorozat
06/09/21 7:01     A+ | a-
      A Wegener Pro Sanitate Alapítvány partnerségben a helyi Önkormányzattal és a Vígadó Művelődési Házzal, június és július folyamán Tudástár nevet viselő előadássorozatot indít. A program ingyenes, bárki számára elérhető csupán előzetes regisztráció szükséges a következő telefonszámon: 0730 600 279, mivel a helyek száma korlátozott. Helyi és vendég meghívottak előadásaikban lesz része a kézdivásárhelyi közönségnek. Az előadások 60 percesek, melyek végén kérdéseket is fel lehet tenni az előadóknak.
     Érdekes, változatos témákkal készülnek, melyben minden korosztály megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő programot.  A júniusi előadások tartalmáról részletesebb leírást a facebook eseményeknél olvashatnak. Elsőként Balla Ede Zsolt íróval és néprajz kutatóval találkozhatnak az érdeklődők, ősi szimbolumok és az életfa témában tart előadsát, majd a könyveinek megvásárlására is lehetőség nyílik.
Második előadás témája: hátizsákkal a világban, túrázás a hegyekben, meghívottjuk Jitarasu Attila a Salvamont részéről, aki a túrázással szeretné megismertetni a hallgatókat, ötleteket tippeket adva, mit-hogyan érdemes beszerezni és hova érdemes ellátogatni környékünkön, majd Gheorghita Raymond mesél, aki 1000 km tett meg hatizsákkal Olaszországban, egy kis élménybeszámolóban lesz részük a résztvevőknek. Az előadás végén az érdeklödő közönségnek túrázási lehetőségeket kínálnak a szervezők.
Harmadik előadást Bernád Ilona bába, természetgyógyász, néprajzos tartja, aki a női szerepekről, egészségről, öngyógyításról a néphagyományunkban, népi egészségkultúráról fog beszélni. Az előadó könyvei a helyszínen megvásárolhatóak előadás után.
A júniusi programunkat Dr. Turóczi Ildikó fogja zárni, aki a humanitárius munka „szépségeibe és a szörnyű oldalába” is betekintést enged.
    A szervezők szeretettel várják az érdeklödőket.