Gyereknap Kászonimpérben
06/03/21 8:42     A+ | a-
                A Wegener Pro Sanitate Alapítvány 10 önkéntessel kerekedett fel gyereknap alkalmából és látogatta meg a Szent Katalin otthon bentlakóit. Kis meglepetés csomagokkal lepték meg a gyerekeket, tortával készültek hiszen ez egy kisebb ünnepséggel ért fel. Az adományok sorozata itt még nem ért véget, hiszen az autó csomagtartója tele volt minde jóval, amire a háznak szüksége volt. Tisztítószerek, édesség csomagok, fehérneműk, lábbelik találtak gazdára.
                A Csipkerózsika Napköziotthon a nemzetközi gyereknap alkalmából gyerek- és ifjúsági könyveket gyűjtött, melyet a kászonimpéri háznak adományoztak, hogy színesebbé tegyék hétköznapjaikat. Az adománycsomagot a Wegener Alapítvány jutatta célba.
                A Kézdivásárhelyi Maasluis nyugdíjas klub tagjai is az önkéntesekkel tartottak június 2.-án Kászonimpérbe, hiszen gyereknap alkalmából minden évbe finom ebéddel fogadták székhelyükön a gyerekeket, mivel ez most nem jöhetett létre, így ők látogatták meg „kisunokáikat”.  Nagy öröm volt újra találkozni és beszélgetni a rég nem látott „nagyszülőkkel” a gyermekeknek is. Mindenkinek hiányzott az együtt töltött idő, a sok emlék, a vidám pillanatok, melyeket együtt töltöttek és évről évre gazdagították őket. A klub tagjai is készültek kis édesség csomaggal a gyerekek nagy örömére.
               Hosszú idő óta újra találkoztunk a kászonimpéri ház gyerekeivel. Olyan  sok idő telt el, annyira megnőttek és megyügyesedtek alig hittünk a fülünknek, hiszen egy kis előadással is készültek nekünk, amit meg is könnyeztünk.. Nagy öröm volt számunkra újra látni őket és a közelükben lenni. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen jeleskednek tanulmányaikban és a végzős diákok megfelelő szakmákat választottak továbbtanulásuk céljából.  – összegete a napot Sárkány Hanna, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány programfelelőse