Online Civil Licit
03/18/21 12:46     A+ | a-
A Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Wegener Pro Sanitate Alapítvány partnerségben szervezte meg a sepsiszentgyörgyi Civil Licitet május 18-án, melyet első alkalommal online térben tartottak. Nagyszámú közönségnek örvendhettünk a virtuális térben is, ahol a közösségi összefogás ismét megmutatkozott. A három nyertes projekt célösszegeit jóval meghaladva zártuk az eseményt. Felemelő hangulatban telt az esemény, nagyszerű megvalósításokban lesz részünk. A három nyertes projektről röviden:
Napkapu - erdő a város szélén projekt /Sepsiszék

Szentgyörgy határában, kéthektáros területen erdő születik. Civilek dolgoznak vele, idén tavasszal elültettek 5 000 facsemetét, és most a következő ötezer csemetére gyűjtenek. Ennek költsége 5 000 lej. A projektet a Háromszéki Közösségi Alapítvány iránytja, a Balassi Kulturális Intézet sepsiszentgyörgyi központja, Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal és a Tega közreműködésével.
Tanulunk egymástól! - intergenerációs projekt a csernátoni Gyermek és Családsegítő Központban/Kézdiszék
Az idős ember legnagyobb bánata a magány. A szülők nélkül nevelkedő gyermekeké pedig a szülői szeretet hiánya. Ezért hát, hozzuk össze az időset a fiatallal, és nézzük meg, milyen csodálatos eredmény születik: béke és harmónia, öröm és elégedettség a szívekben. Az idős hasznosnak érzi magát, a gyermek érzi a “nagyszülő” közelségét és törődését, és rácsodálkoznak, mennyi mindent tanulhatnak egymástól.
A projekt célja tíz idős bevonása a délutáni foglalkozásokba, önkéntes alapon. Ez feltételez programköltségeket, közös kirándulás és ellátási költségeket, öt hónapon keresztül. Havi ezer lejes költségekkel számolunk, összesen tehát 5 000 lej.
A program működtetője: Diakónia Keresztény Alapítvány
Az élet iskolája - iskolán kívüli tevékenységek baróti kisiskolásoknak/Erdővidék
Tizenöt nulladik osztályos kisdiák délutáni foglalkozásának megszervezése, biztonságos körülmények között. Pedagógus által vezetett tevékenységekben vesznek részt, amely tartalmaz: környezetre nevelést, kézműves foglalkozásokat, helyismeretet, közösségi ismereteket, egyben szakmai segítséget a házi feladatok elvégzésében. Elsősorban (de nem csak) hátrányos helyzetű kisgyermekek vesznek részt a programban. A délutáni oktatás megszervezésének legnagyobb költségét az irányító pedagógus öt havi tiszteletdíja jelenti, amely 5 250 lej.