Húsvéti készülődés
04/20/15 7:37     A+ | a-
        A hagyományainkat ápolva húsvét alkalmából a Szeretetiskolás gyerekeket Csernátonba vittük el tojást írni a Haszmann Pál múzeumba. Kedves fogadtatásban volt részünk, a gyerekek is nagyon élvezték az ott töltött időt. Egy kis ismertetőt kaptak a hagyományos mintákról, hogy melyik szin, forma és minta mit jelent. Például a  tetszetős legénynek melyik tojást kell adni, hogy rájöjjön, hogy szimpatikus nekünk.
         Ezután technikákat láthattunk, hogyan is kell könnyedén megírni a tojásokat. Mindenki kapott mintát és nekiláthatott a tojásírásnak. Hosszú órákon át csendes munkálkodásban születtek meg a csodaszép írott tojások. Azóta is minden évben azt kérik a gyerekek, hogy hagyományos technikával írjuk a húsvéti tojásokat.
Nemsokkal késöbb a Kászonimpéri gyerekekkel pedig új tojásfestési technikákat próbáltunk ki a Kreakids Studió segítségével. Volt aki kariókával rajzolt a tojásra, volt aki vízfestékkel varázsolta szebbé a tojásokat és még sok érdekes technikát mutattak be a Studió alapítói a gyerekeknek.
         A 2015-ös évben mindkét technikát megismerve festettük meg a húsvéti tojásainkat.