Ziua Mondială a Bolnavilor la Sânzieni
02/22/17 10:59     A+ | a-
Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, am vizitat locuitorii căminului pentru persoane în vârstă din Sânzieni. Am mers împreună cu grupa mare de la Grădinița ”Csipkerozsika”, cei mici fiind însoțiți de educatoarele Edit Gáspár și Bálint Mária.
Considerăm sprijinirea generației în vârstă vitală, așadar vizităm vârstnicii o dată la fiecare 2-3 luni și le oferim diferite pachete care conțin necesități de uz zilnic. Vizita noastră din data de 22 februarie însă, s-a dovedit a fi cea mai de succes de până acum. Cei mici au pregătit un mic spectacol, pe parcursul căreia am ”înmormântat iarna”, o tradiție ungurească de carnaval. Un moment deosebit al acestei tradiții este arderea unei păpuși de paie, îmbrăcată în haine bărbătești. Vârstnicii ”și-au pus bolile” pe păpușă înaintea arderii acesteia,  sperând că nu numai iarna va fi alungată ci și bolile lor.
Copiii au dansat și au cântat cântece, moment care a ridicat moralul vârstnicilor, făcându-i să-si aducă aminte de tinerețea lor. Pe lângă spectacolul de carnaval, căminul a primit de la fundația noastră pachete de alimente, scutece și produse de curățat. Încercăm să ajutăm oriunde este necesar, oricând este necesar, așadar vom continua sprijinirea căminelor pentru persoanele în vârstă în continuare.