Betegek Világnapja a szentléleki öregotthonban
02/22/17 11:43     A+ | a-
Február 22.-én a szentléleki Szent Klára Öregotthon lakóit látogattuk meg a február 11.-ei Betegek Világnapja alkalmából. Csatlakoztak hozzánk Gáspár Edit és Bálint Mária nagycsoportosai a Csipkerózsika Óvodától.
Igyekszünk az idős generációt is felkarolni, így 2-3 havonta lepjük meg őket különböző kedvességekkel. Idei megmozdulásunk bizonyult azonban a legsikeresebbnek. A kicsik műsorral készültek, mellyel hagyományainkhoz híven eltemettük a farsangot és elűztük a telet. Sor került az ilyen alkalomkor elkerülhetetlen rituáléra, a bábúégetésre is, amelyre az idősek „rátették” a betegségeket, így remélve, hogy a téllel együtt azokat is elűzhetik.
A gyerekek énekkel és tánccal örvendeztették meg a szépkorúakat, akiknek arcára rögtön boldogság ült ki, visszaemlékeztek fiatalkorukra. A farsangtemetés mellett az otthon lakói alapélelmiszer csomagokat, tisztítószereket, illetve pelenkákat kaptak gyárainktól és alapítványunktól. Fontos számunkra, hogy vigyázzunk azokra, akik odafigyelésre szorulnak, így továbbra is folytatjuk az idős korosztály támogatását.